افزایش 100 درصدی آمار سرطان در ایران تا 1420
آفتاب نیوز :
محمدرضا سهرابی، سرطان را دومین علت مرگ و میر بعد از بیماری های قلبی عروقی عنوان کرد و افزود: در جهان سالانه حدود 20 میلیون نفر به سرطان مبتلا می شوند.
وی درباره آمار ابتلاء به سرطان در ایران گفت: در کشور ما سالانه بیش از 135 هزار نفر مبتلا به سرطان می شوند که تا سال 1420 این تعداد بیش از 100 درصد افزایش خواهد داشت و آمار مبتلایان به بیش از 290 هزار نفر در سال خواهد رسید.
سهرابی درباره سرطان های شایع، افزود: بعد از سرطان های پوست که شایع ترین نوع سرطان در جهان هستند، سرطان های پستان در زنان، روده بزرگ، پروستات در مردان و معده از سرطان های شایع در کشور هستند.
وی، افزایش امید زندگی، تغییر در شیوه زندگی و عوامل محیطی را از جمله علت های افزایش برخی از سرطان ها در ایران و جهان عنوان کرد و گفت: در اوایل دهه 60 امید زندگی تقریباً 58 سال بود، اما در حال حاضر این عدد برای مردان 76 سال و در زنان 78 سال است؛ هر قدر سن افراد بالاتر می رود شانس و فرصت بروز سرطان نیز بیشتر می شود.
سهرابی تغییر شیوه زندگی از جمله استعمال دخانیات، مصرف غذا های شور، چرب، پرکالری و کم تحرکی را از دیگر عوامل بروز سرطان دانست و تاکید کرد: این رفتار ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم در بروز سرطان ها نقش دارند به عنوان مثال عادت های غذایی نادرست، چاقی و اضافه وزن احتمال ابتلاء به برخی سرطان ها مانند پستان و روده بزرگ را افزایش می دهد.
وی، استعمال دخانیات را یک رفتار پرخطر عنوان کرد و گفت امروزه دخانیات به عنوان مهمترین عامل خطر قابل اجتناب سرطان شناخته می شود.
به گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عوامل محیطی مانند افزایش مصرف سوخت های فسیلی و آلاینده ها و برخی عوامل شیمیایی زیان آور در محیط کار از دیگر علل بروز سرطان ها هستند.
سهرابی با اشاره به اهمیت موضوع پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، افزود: به رغم افزایش بروز سرطان در سال های اخیر با روش های درمانی جدید بقای بیماران تا حدودی بهبود پیدا کرده است.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر درمان های موثرتری که امروزه در دسترس است، افزایش آگاهی مردم و دسترسی به روش های تشخیص زودهنگام و غربالگری ها شانس شناسایی سرطان در مراحل اولیه و مداخلات و درمان های موثرتر سرطان ها را فراهم کرده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: پس از بررسی های اولیه افراد مشکوک برای ارزیابی های تخصصی به سطوح بالاتر ارجاع داده می شوند.
سهرابی از شهروندان دعوت کرد ضمن رعایت شیوه زندگی سالم با مراجعه به خانه های بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی از خدمات غربالگری و شناسایی زودرس سرطان ها بهره مند شوند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش 100 درصدی آمار سرطان در ایران تا 1420" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش 100 درصدی آمار سرطان در ایران تا 1420"، کلیک کنید.