چای گیلان نیازمند حمایت های ویژه است

به گزارش کاماکس گیلان صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در حاشیه جشنواره چای لنگرود با اشاره به جایگاه راهبردی محصول چای در استان به خبرنگارخبرانلاین گیلان گفت: «چای نه تنها یک محصول کشاورزی بلکه بخشی از فرهنگ و هویت مردم گیلان است.

ی

بیش از ۹۰ درصد چای کشور در این استان کشت و فرآوری می شود و طبیعی است که حمایت دولت باید متناسب با اهمیت این محصول باشد.» محمدی با بیان اینکه چای بر سر سفره همه مردم ایران حضور دارد افزود: «تأکیدات ریاست جمهور و وزیر جهاد کشاورزی نیز بر همین اصل استوار است و دولت هر ساله ۲۵ درصد قیمت خرید برگ سبز چای را پرداخت می کند. این نشان دهنده نگاه حمایتی حاکمیت به معیشت چایکاران است.»

وی با اشاره به اهمیت تأمین کودهای شیمیایی در بهبود کیفیت چای گفت: «در سال های اخیر به دلیل برخی مشکلات اقتصادی تغذیه بوته های چای با چالش مواجه بود. اما امسال با وجود ناترازی در حوزه انرژی پتروشیمی ها توانستیم کود ازته را با حدود ۲ هزار تن افزایش نسبت به سال گذشته در استان توزیع کنیم. کودهای فسفاته و پتاسه نیز به اندازه کافی تأمین و در اختیار کارگزاران قرار گرفته اند.» محمدی همچنین تأکید کرد: «مردم لنگرود در روزهای آغاز برداشت چای با انگیزه و امید بیشتری وارد باغ ها شده اند و این روحیه مثبت نتیجه تلاش ها و پیگیری های مستمر نماینده محترم شهرستان جناب آقای دکتر لاهوتی و همچنین هماهنگی های موثر فرمانداری و اعضای شورای تأمین است.»

 آمادگی برای کشت شالی هم زمان با رهاسازی آب سدها رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان درباره آخرین وضعیت شالیزارها نیز گفت: «تا به امروز حدود ۱۹۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان شخم اولیه شده اند و ۷۰ درصد خزانه ها آماده کشت هستند. با آغاز رهاسازی آب از سدها در نیمه دوم اردیبهشت عملیات نشاکاری طبق تقویم زراعی استان آغاز خواهد شد.» وی ادامه داد: «هم زمان سازی نشاکاری در مدیریت مصرف آب نقش حیاتی دارد و می تواند در تغذیه و رشد یکنواخت محصول نیز اثرگذار باشد.

امیدواریم با هماهنگی خوبی که در سطح استان به ویژه با حمایت استاندار محترم آقای دکتر حق شناس وجود دارد امسال بازار برنج شرایط بهتری خصوصاً پس از دو سال نوسانات شدید قیمت برای کشاورزان داشته باشد.»  مشکل کمبود روغن در استان مقطعی است صالح محمدی در گفتگو با خبرانلاین درباره وضعیت روغن در بازار استان نیز اظهار کرد: «در مخازن انزلی و کاسپین بیش از ۷۰ هزار تن روغن خام تصفیه نشده موجود است. تنها به دلیل تغییر نرخ ارز و فرآیندهای گمرکی مدتی در تأمین این محصول وقفه ایجاد شد که با پیگیری های صورت گرفته در حال اصلاح است.» وی گفت: «چهار کارخانه تصفیه روغن در رودبار رشت صومعه سرا و انزلی مشغول فعالیت هستند و فرآوری با سرعت در حال انجام است. مشکل اخیر بیشتر ناشی از افزایش مصرف در ایام تعطیلات و حضور پررنگ گردشگران بود و جای هیچ نگرانی نیست چرا که ماده خام به میزان کافی در دسترس است.»

46

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چای گیلان نیازمند حمایت های ویژه است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چای گیلان نیازمند حمایت های ویژه است"، کلیک کنید.