رخ نمایی پیش از موعد سنگ آهن در معدن D19 استان یزد
کاماکس/یزد معدن سنگ آهن D19 استان یزد علاوه بر اهتمام به تحقق مطالبه 40 ساله مردم منطقه از محل مسیولیت اجتماعی خود، بیش از یک سال قبل از موعد برنامه زمان بندی، به ماده معدنی با خلوص 40 تا 50 درصدی رسید.
صنعت فولاد در هر کشور به عنوان صنعت مادر شناخته می شود و همین موضوع موجب شده است تا پایه و اساس تمامی فعالیت های اقتصادی باشد و به همراه خود رشد و توسعه کشور را به وجود آورد و یزد یکی از استانهای تاثیرگذار در حلقه اول این زنجیره یعنی تامین سنگ آهن مورد نیاز فولادسازی های کشور است.
سالهاست که زنگ خطر پایان یافتن ذخایر دو معدن بزرگ سنگ اهن کشور در یزد به صدا درآمده ولی متولیان با اخذ تدابیر لازم نسبت به اکتشاف ذخایر جدید سنگ آهن در استان اقدام کرده اند که یکی از این ذخایر غنی دشت یوز دره انجیر بافق واقع شده است؛ ذخایری که قرار است خوارک دو مجموعه صنعتی معدنی بزرگ کشور در استان را تامین و از بیکاری چندین هزار کارگر این مجموعه ها خودداری کند.
مجموعه معدنی و اکتشافی آری دشت یوز موسوم به D19 از مهرماه 1400 با عملیات باطله برداری کار خود را آغاز کرده و هر چند قرار بود در بازه چهار ساله به مرحله استخراج ماده معدنی یعنی سنگ آهن برسد ولی موفق شده پیش از موعد و از یک هفته قبل به ماده معدنی برسد و طی همین مدت نیز نزدیک 20 هزار تن سنگ آهن از زمین استخراج و روی زمین دپو کند.
با توجه به این که باطله برداری از این معدن حین عملیات اکتشاف صورت گرفته، تاکنون 50 میلیون تن ذخیره قطعی در این مجموعه گواهی کشف گرفته و پیش بینی می شود طی 10 سال آینده سالانه چهار تا پنج میلیون تن سنگ آهن با عیار متوسط 40 تا 50 درصد از این مجموعه برای تامین خوراک دو مجموعه بزرگ صنعتی و معدنی استان استخراج شود.
این مجموعه معدنی که با سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد تومان در حال فعالیت است و ارتقای بهره وری را سرلوحه کار تمام عوامل خود قرار داده، بنا به گفته مسیولانش از دستاوردهای نظام و دولت سیزدهم محسوب می شود.
«محمدرضا کاظم پور» مدیر عامل این مجموعه در جمع خبرنگاران استانی، تلاش برای تحقق شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و یکی از مهمترین و کارآمردترین راه های توسعه کشور است را جزو برنامه های توسعه ای این معدن خواند و گفت: هم افزایی بخش دولتی با بخش خصوصی و مردم می تواند بسیاری از چالش های پیش روی اقتصاد کشورمان را بردارد که امیدواریم جامعه نخبگانی بیش از پیش در این باره کمک کنند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با حمایت دو مجموعه بزرگ معدنی استان و مسیولان اجرایی یزد، معدن سنگ آهن D19 با نفوذ به عمق 170 متری زمین و 160 میلیون تن باطله برداری در بازه کمتر از سه سال و پیش از برنامه زمان بندی چهار ساله موفق به دستیابی به سنگ آهن با خلوص بالا شده است که در نوع خود رکوردی در کشور محسوب می شود.
کاظم پور با بیان این که باطله برداری از این معدن از مهرماه 1400 آغاز شده و اکنون 40 درصد جلوتر از برنامه زمان بندی هستیم، گفت: برای اولین بار در کشور با بهره گیری از نیروهای جوان و بومی متخصص موفق به باطله برداری حین اکتشاف و دستیابی به ماده معدنی شده ایم.
وی متذکر شد: هم اکنون 1100 نفر به طور مستقیم و 1500 نفر نیز به طور غیرمستقیم در این مجموعه معدنی مشغول بکار هستند که قطعاً با آغاز رسمی عملیات استخراج، فرصت های شغلی بیشتر را به ویژه از داخل استان جذب خواهیم کرد.
وی با اشاره به بهره برداری از طرح انتقال دو مداره برق از پست ساغند به این معدن با اعتبار 60 میلیارد تومان، از عملیات تکمیل این طرح با برق کشی به بخش های داخل سایت در کنار طراحی ها و شهرسازی داخل معدن و نیز ایجاد زیرساخت هایی مانند آتش نشانی، خوابگاه و رستوران و دیگر بخشها در این معدن خبر داد.
مدیر عامل معدن D19 استان یزد یکی اقدامات این مجموعه در راستای عمل به مسیولیت های اجتماعی خود، ساخت جاده سیروس آباد به عنوان یکی از مطالبات 40 ساله مردم منطقه ذکر کرد و گفت: این جاده به طول 46 کیلومتر، جنوب بافق را به شمال کرمان متصل خواهد کرد.
وی اعتبار اولیه این طرح را 500 میلیارد تومان اعلام و با اشاره به وجود 128 دهانه ژل در این مسیر، از فعالیت نزدیک به 200 نفر در این طرح خبر داد.
کاظم پور به پیشرفت بیش از 35 درصدی این طرح اشاره و ابراز امیدواری کرد این جاده در بازه زمانی 18 ماهه و به شرط تامین اعتبار حداکثر در سال آینده آماده بهره برداری شود.
این مسیول در بخش پایانی سخنانش به نقش این معدن در توسعه اقتصادی استان با توجه به تامین خوراک دو مجموعه صنعتی معدنی بزرگ استان با اشتغال جمعاً 15 هزار نفر را یادآور شد و تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های دانش بنیان بومی با هدف پویش و پرورش و افزایش بهره وری را در این مجموعه دنبال خواهیم کرد.
«سید مجید دشتکی» مدیر این مجتمع معدنی نیز در مورد خط انتقال برق این مجموعه گفت: این طرح به طول 26 کیلومتر در بازه ای پنج ماهه از پست ساغند در قالب یک خط انتقال دو مداره 20 کیلوولت با ظرفیت 5 مگاوات اجرایی شده است.
وی با اشاره به استفاده از مصالح با کیفیت تولید داخل استان در این طرح با بهره گیری از عوامل اجرایی کاملاً بومی استان، گفت: در این طرح که در مسیر جاده قدیمی بافق – ساغند ایجاد شده، تلاش شده کمترین آسیب به محیط زیست منطقه وارد شود و حتی با نصب ادوات صاعقه گیر در طول مسیر نسبت به جلوگیری از برق گرفتگی پرندگانی که روی سیم های برق می نشینند، اقدام شود.
دشتکی با بیان این که اجرای این خط انتقال روزانه از 400 هزار لیتر مصرف گازوییل در این مجموعه معدنی برای تامین برق جلوگیری می کند، گفت: این خط انتقال برق پایدار به منطقه را فراهم کرده و حتی عوامل محیط زیست می توانند در طول مسیر با نصب ترانس های کوچک از برق 220 ولت برای تصب تجهیزات حفاظتی مانند دوربین بهره مند شوند.
پایان خبر کاماکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رخ نمایی پیش از موعد سنگ آهن در معدن D19 استان یزد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رخ نمایی پیش از موعد سنگ آهن در معدن D19 استان یزد"، کلیک کنید.