خطر بروز عفونت های قارچی در ناخن های کاشتی
یک متخصص قارچ شناسی هشدار داد:
دکترای تخصصی قارچ شناسی،گفت: بین 30 تا 50 درصد تغییر شکل ناخن های دست و پا به دلیل ابتلا به عفونت قارچی است که این موارد در افرادی که ناخن کاشت دارند به مراتب بیشتر دیده می شود.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری کاماکس، انصاری عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در با اشاره به اینکه یکی از دسته های مهم ایجاد کننده بیماری های عفونی قارچ ها هستند اظهار کرد: قارچ ها به صورت میکروسکوپی در محیط و یا در سطح بدن وجود دارند.
وی افزود: از لحاظ ساختاری و بیماری زایی قارچ ها به دو گروه تک سلولی یا مخمر ها و پرسلولی یا کپکی تقسیم می شوند.
عضو هییت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه بخش عمده ای از عفونت ها و ناهنجاری ناخن ها مربوط به عفونت های قارچی است، خاطرنشان کرد: این عفونت ها توسط هر دو گروه قارچ های مخمری و کپکی ایجاد می شود که معمولا این عفونت های قارچی ناخن های دست و پا را درگیر می کند.
انصاری با اشاره به اینکه میزان درگیری با عفونت های قارچی در ناخن های پا در مقایسه با دست به مراتب بیشتر است، گفت: شیوع بیماری های ناخن که توسط قارچ های کپکی ایجاد می شود نیز از مخمر ها بیشتر است.
این متخصص قارچ شناسی دانشگاه به علاقه روز افزون نسبت به زیبایی ناخن ها در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: توصیه اکید این است که حتما برای دریافت خدمات زیبایی ناخن به مراکز معتبری که مسایل بهداشتی را رعایت می کنند مراجعه کنید.
وی هشدار داد: افرادی که ناخن می کارند نباید این مواد را بیش از سه ماه روی دست یا پای خود داشته باشند و بین هر دوره کاشت ناخن بین یک تا دوماه زمان تنفس برای ناخن را در نظر داشته باشند.
انصاری به علامت های ایجاد قارچ ناخن اشاره کرد و ادامه داد: عفونت های قارچی ناخن با توجه به عوامل ایجاد کننده می تواند متفاوت باشد. علاوه بر تغییر رنگ، شکل و بدبویی ناخن ها که از بارزترین نشانه های ابتلا به این عفونت هاست، ممکن است بافت اطراف ناخن هم درگیر این عفونت ها شود، تاجایی که منجر به قرمزی، تورم و دردناکی بافت اطراف شود.
به گفته متخصص قارچ شناسی دانشگاه، برخلاف قارچ های مخمری قارچ های رشته ای هم از شایع ترین عوامل بیماری قارچی ناخن هستند، این قارچ ها بیشتر ناخن های پا را درگیر می کنند و دردناک هم نیستند. بد شکلی، ضخیم شدن یا شکنندگی ناخن ها از نشانه های این عفونت است.
وی با بیان اینکه عفونت های قارچی ناخن هم در افراد سالم و هم در افرادی که بیماری زمینه ای دارند ایجاد می شود عنوان کرد: در افراد سالم بدون بیماری زمینه ای رطوبت زیاد، رعایت نکردن بهداشت، ضربه و یا تروما می تواند باعث ایجاد قارچ شود.
دکتر انصاری ادامه داد: افرادی که مبتلا به بیماری های زمینه ای مثل انواع سرطان ها، دیابت و یا دچار مشکلاتی در سیستم ایمنی هستند و یا حتی سالمندان مستعد ابتلا به عفونت های قارچی هستند.
دکترای تخصصی قارچ شناسی دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا قارچ ها مسری هستند؟ گفت: با توجه به این که عوامل ایجاد کننده بسیاری از عفونت های قارچی ناخن ها هم متفاوت است، برخی عفونت های قارچی قابلیت سرایت دارند و زمانی که فردی را آلوده می کنند توانایی زنده ماندن تا بیش از یکسال را هم دارند بنابر این ضایعات ناخن و یا پوست آلوده این افراد اگر در محیط باشد می تواند سایرین را به عفونت قارچی مبتلا کند.
وی با اشاره به اینکه درمان عفونت های قارچی ناخن طولانی مدت و پیچیده است تاکید کرد: شانس بیشتر با کسانی است که درمان را زودتر و به موقع پیگیری می کنند.
انصاری در ادامه گفت: درمان قطعی باید توسط پزشک متخصص انجام شود و اقداماتی که به صورت فردی مثل ضدعفونی کردن، خشک، کوتاه کردن و تمیز نگه داشتن انجام می شود، صرفا پیشگیرانه است.
عضو هییت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه عفونت های قارچی ناخن ها به کندی رشد می کند ادامه داد: بافت ناخن معمولا به درمان دارو های ضد قارچی سخت پاسخ می دهد بنابراین باید به محض مشاهده در تغییر شکل، رنگ، دردناک شدن، بوی بد و ضخامت ناخن ها برای درمان اقدام کرد.
وی با تاکید بر اینکه کراتین موجود در ناخن منبع اصلی تغذیه قارچ هاست، مصرف مکمل های دارویی را برای پیشگیری از روند کاهشی قارچ ها بی اثر عنوان کرد.
انصاری ادامه داد: افرادی که مدام با آب سروکار دارند باید توجه داشته باشند که مدام ناخن هایشان خیس نباشد و مرتبا دست و ناخن خود را خشک و تمیز کنند. همچنین اگر برای کاشت ناخن به سالن های زیبایی مراجعه می کنید مراکزی را انتخاب کنید که نسبت به رعایت اصول بهداشتی این مراکز مطمین هستید.
تخصصی قارچ شناسی دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه معمولا عامل ایجاد قارچ در ناخن پا بسته بودن کفش، تنگ بودن و یا ضربه هایی است که در ناخن ها خصوصا در ناخن بزرگ پا ایجاد می شود، ادامه داد: رطوبت و فشاری که کفش به پا وارد می کند محیط را برای رشد قارچ فراهم می کند.
وی با بیان اینکه اگر درمان عفونت های قارچی جدی گرفته نشود، این عفونت ادامه دار و منجر به جدا شدن ناخن می شود، افزود: ناخن جدید که در مبتلایان به عفونت قارچی رشد می کند، همچنان عفونی است و حتما باید درمان های ضد قارچ برای آن انجام شود.
عضو هییت علمی دانشگاه نسبت به استفاده خودسرانه دارو های ضدقارچ هشدار داد و افزود: ناخن های پا به این دلیل که رشد کندتری دارند، درمان طولانی تری (بین سه تا شش ماه) نیاز دارند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خطر بروز عفونت های قارچی در ناخن های کاشتی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خطر بروز عفونت های قارچی در ناخن های کاشتی"، کلیک کنید.