جایگزین متداول شکر خطر حمله قلبی را افزایش می دهد

جایگزین متداول شکر خطر حمله قلبی را افزایش می دهد

آفتاب نیوز :

زایلیتول، یک «الکل قند» (نوعی الکل تهیه شده از قند) است که به مقدار کم در میوه ها و سبزیجات وجود دارد و بدن انسان نیز آن را تولید می کند. زایلیتول ظاهر و طعمی مشابه شکر دارد اما کالری ِ آن 40 درصد کمتر از آن است.

کارشناسان در آمریکا می گویند این ماده در غلظتی بسیار بالاتر از آنچه در طبیعت موجود است در آدامس های بدون شکر، آب نبات، خمیردندان و کمپوت ها استفاده می شود. با افزایش نگرانی در مورد افزایش نرخ چاقی، مصرف جایگزین های شکر طی دهه های گذشته به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

دکتر «استنلی هازن»، رییس بخش قلب و عروق و متابولیک در مرکز تحقیقاتی «لرنر» کلینیک کلیولند، می گوید: ما این مواد را وارد هرم غذایی مان کرده ایم و افرادی که آن را مصرف می کنند، مانند افراد مبتلا به دیابت، دقیقا همان کسانی هستند که در معرض خطر حمله قلبی و سکته قلبی قرار می گیرند.

به گزارش ان بی سی، با این حال بسیاری از حمله های قلبی و سکته های مغزی برای کسانی رخ می دهد که عوامل زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا یا سطح بالای کلسترول ندارند. این تیم تحقیقاتی مطالعه بر الکل قند موجود در بدن انسان را آغاز کردند تا ببینند که آیا این ترکیبات خطر ناراحتی های قلبی عروقی در افراد را پیش بینی می کند یا خیر؟

در این پژوهش، متخصصان سطح زایلیتول طبیعی خون در بیش از 3000 شرکت کننده را هنگامی که ناشتا بودند، اندازه گیری کردند. آنها دریافتند کسانی که سطح زایلیتولشان در یک چهارم یا 25 درصد بالایی گروه مطالعه بود در مقایسه با افرادی که سطح زایلیتولشان در یک چهارم پایینی قرار داشت، دو برابر بیشتر با خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ طی سه سال آینده مواجه بودند.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان برای پی بردن به سازوکار زایلیتول، آن را روی موش ها آزمایش کردند. آنها با افزودن این ماده به خون و پلاسما در آزمایشگاه به 10 داوطلب سالم نوشیدنی حاوی زایلیتول دادند. به گفته هازن، زایلیتول در تمامی موارد پلاک های خونی را که عامل کنترل لختگی خون هستند، فعال کرده است. لخته شدن خون عامل اصلی حمله قلبی و سکته مغزی است.

هازن برای کاهش الکل قند خون توصیه می کند از مصرف زایلیتول و سایر الکل های قند که نامشان به «ایتول» (itol) ختم می شود، خودداری کنیم و به جای آن از مقادیر کم شکر، عسل یا میوه برای افزودن طعم شیرین به غذا استفاده کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جایگزین متداول شکر خطر حمله قلبی را افزایش می دهد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جایگزین متداول شکر خطر حمله قلبی را افزایش می دهد"، کلیک کنید.