تکلیف فرکانسهای مورد نیاز ۵G به زودی مشخص میشود
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: با توجه به ضرورت شبکه و نیازی که اپراتورها برای توسعه ۵G به باندهای فرکانسی مورد نیاز دارد، انشاءالله تا پایان سال مزایده انجام خواهد شد.
به گزارش کاماکس، فرکانسهای امواج رادیویی یک منبع مهم کمیاب است که در همه کشورهای جهان در اختیار دولتها قرار دارد و مدیریت آن ماهیتی حاکمیتی دارد، اما بر اساس مقررات داخلی در برخی کشورها، به بهرهبردارانی نظیر اپراتورهای تلفن همراه هم واگذار شده است.
برگزاری مزایده باند ۳۵۰۰ مگاهرنز از جمله نیازمندیهای پیادهسازی نسل پنجم اینترنت در کشور محسوب میشود که چند سالی است در پیچ و خم تصمیمگیریها قرار گرفته و در نتیجه همچنان وضعیت نامشخصی دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ماه گذشته اعلام کرد توسعه این نسل از اینترنت در دستور کار قرار دارد و امیدوارند در آینده نزدیک بحث فرکانس ها برای نسل پنجم اینترنت را حل کنند.
اخیرا اعلام کرده است که توسعه نسل پنجم تلفن همراه در دستور کار است. به گفته وی یکی از موضوعاتی که مدتهاست مطرح بوده و امیدوار هستند که در آینده نزدیک این موضوع را حل کنند، بحث فرکانسی است که برای نسل پنجم تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد.
او همچنین گفت مقدمات آن فراهم شده و قیمتگذاری نیز صورت گرفته است؛ اگرچه برخی از نهادها هستند که یکسری دغدغه دارند اما در حال پیگیری و مذاکره هستند تا به جمعبندی برسند و مزایده را نهایی و واگذاری آن انجام شود.
در این راستا حمید فتاحی- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در گفتوگو با کاماکس، درباره توسعه نسل پنجم اینترنت (۵G) و آخرین وضعیت تعیین و تکلیف فرکانسهای آن اظهار کرد: با توجه به ضرورت شبکه و نیازی که اپراتور برای توسعه ۵G به این فرکانسها دارد، انشاالله تا پایان سال مزایده انجام خواهد شد.
وی افزود: مقداری مسائل فنی دارد و اقدامی که انجام می دهیم نیاز نباشد بعدا دوباره بازیابی کنیم؛ بنابراین نیاز است موانع را رفع کنیم.
فتاحی درباره آخرین اقدامات برای ارتقای کیفیت اینترنت اظهار کرد: کارگروهی در این زمینه تشکیل شده و برخی موارد احصاء شده و پایش کیفیت در کل کشور توسط رگولاتوری آغاز شده است و نتایج آن را به صورت مرحله ای به مردم اعلام می کنیم.
گفتنی است در ایران نیز مدیریت جداول فرکانسی بر اساس قانون بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانهداری کل کشور واریز میشود. همه کشورها برای بهرهبرداری از فرکانس و نیازمندی شبکههای ارتباطی، تابع استانداردها و مقررات بینالمللی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) هستند؛ عدم تمکین از این استانداردها میتواند تداخلات فرکانسی در برخی مناطق بهویژه در مناطق مرزی را به همراه داشته باشد.
پایان خبر کاماکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تکلیف فرکانسهای مورد نیاز ۵G به زودی مشخص میشود" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تکلیف فرکانسهای مورد نیاز ۵G به زودی مشخص میشود"، کلیک کنید.