بازیافت پسماندهای الکترونیکی با فناوری نوین/تجربه ژاپن برای ساخت مدال المپیک از فلزات بازیافتی

بازیافت پسماندهای الکترونیکی با فناوری نوین/تجربه ژاپن برای ساخت مدال المپیک از فلزات بازیافتی

در حالی که پسماندهای الکترونیکی تنها 3 درصد پسماندها را شامل می شوند، ولی منشا 70 درصد از آلودگی ها هستند، بر این اساس یکی از شرکت های فناور بر اساس فناوری های روز دنیا راهکاری را برای بازیافت این نوع پسماندها ارایه کرده و برای فرهنگ سازی در این زمینه پویشی را اجرا کرده است.

حامد مازندرانی زاده، عضو هیات علمی دانشگاه امام خمینی(ره) و مدیر عامل این شرکت فناور در گفت وگو با کاماکس، گفت: ما در حوزه جمع آوری و بازیافت پسماندهای الکترونیکی فعال هستیم که موفق شدیم در این زمینه تکنولوژی روز دنیا را جایگزین روش های سوزاندن و مخرب محیط زیست برای امحای این نوع پسماندها کنیم.

وی پسماندهای الکترونیکی را یکی از معضلات کشورها برشمرد و ادامه داد: اثربخشی شدت پسماندهای الکترونیکی به گونه ای است که حجم این نوع پسماندها تنها 3 درصد پسماندها را شامل می شود، ولی منشا 70 درصد از آلودگی ها هستند، ضمن آنکه کمیت آنها نیز روند رو به رشدی را دارد.

مازندرانی زاده اظهار کرد: روشی که ما در این زمینه پیاده سازی کردیم، این است که همپای دنیا، فناوری روز دنیا را با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری پیاده سازی کرده و به بهره برداری رساندیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به روش های اجرای این طرح، توضیح داد: تمرکز این روش بر استفاده بهینه از مواد است، به گونه ای که وقتی در چرخه صنعتی، پسماند الکترونیکی به دست ما می رسد، در گام اول اقدام به استفاده مجدد از آن می شود و این روشی است که در دنیا اجرا می شود تا پسماند کمتری تولید شود.

وی اضافه کرد: در گام دوم در صورتی که پسماند الکترونیکی واردشده واقعا از چرخه مصرف خارج شده است و امکان استفاده مجدد ندارد، وارد فاز بازیافت می شود؛ به این مفهوم که هر موادی را به فلز و یا مواد تشکیل دهنده آن بازمی گردانیم که شامل موادی چون پلاستیک، آهن، آلومینیوم، مس، نقره، نیکل و سرب، طلا، نقره و پلاتینیوم می شود.

به گفته این محقق، در حال حاضر حجم زیادی از این مواد در کشور مورد مصرف قرار می گیرند و برنامه ای برای بازیافت آنها نداریم.

مازندرانی زاده با اشاره به فرآیند تولید و بازیافت پسماند الکترونیکی، خاطر نشان کرد: در ابتدا دستگاه های ارسالی توسط آسیابی خرد می شوند و در بخش فلزات با خلوص بیش از 99 درصد جداسازی می شوند. این در حالی است که در رویکرد سنتی برای جداسازی بخش های پلاستیکی پسماند الکترونیکی از روش سوزاندن استفاده می شود که این امر موجب شده منطقه خلازیر همواره آکنده از دود باشد.

وی اضافه کرد: رویکرد سوزاندن پسماند همچنین موجب می شود که آلودگی های آن به آب، خاک و هوا رسوب کند و برای جلوگیری از آن نیاز به فناوری و خط تولید صنعتی داریم که ما در این شرکت آن را توسعه داده ایم.

مازندرانی زاده با تاکید بر اینکه از فلزات با خلوص 99 درصد به دست آمده از این روش بازیافت، می توان در بخش های صنعتی استفاده کرد، گفت: از مس، آلومینیوم، آهن و سایر فلزات به کار برده شده در تجهیزات الکتریکی می توان در صنایع استفاده مجدد کرد. به جای اینکه برای دسترسی به این فلزات به دنبال استحصال مواد معدنی باشیم، می توانیم از فلزات این پسماندها بهره ببریم.

مدیر عامل این شرکت نمونه استفاده مجدد از فلزات بازیافتی را در المپیک توکیو دانست و گفت: ژاپن در این دوره از المپیک کلیه مدال های طلا، نقره و برنز را از محل بازیافت پسماندهای الکترونیکی تامین کرد. این کشور در حوزه بازیافت پسماند پیشروتر است، ضمن آنکه فرهنگ آن نیز در جامعه ژاپن نهادینه شده است.

مازندرانی زاده بزرگترین چالش کشور در این حوزه را فرهنگ سازی عنوان کرد و یادآور شد: ما پویشی را در این زمینه آغاز کردیم که طی آن دریافت پسماندهای الکترونیکی از درب منازل در هر کدام از شهرهای ایران به صورت رایگان صورت می گیرد.

پایان خبر کاماکس

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازیافت پسماندهای الکترونیکی با فناوری نوین/تجربه ژاپن برای ساخت مدال المپیک از فلزات بازیافتی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازیافت پسماندهای الکترونیکی با فناوری نوین/تجربه ژاپن برای ساخت مدال المپیک از فلزات بازیافتی"، کلیک کنید.