الگوی بارنامه در سامانه مودیان چیست؟

الگوی بارنامه جهت تسهیل در روند ارسال صورتحساب برای شرکت های باربری و حمل و نقل طراحی و تدوین شده است. بعد از الگوی ارزی ، بلیت هواپیما ، و طلا و جواهر که مخصوص این اصناف طراحی و پیاده سازی شده است نوبت به شرکت های باربری و حمل و نقل رسیده است. شرکت های مرتبط میتوانند با استفاده از نرم افزار های واسط سامانه مودیان  همچون کاریا حساب که از الگوی بارنامه پشتیبانی میکنند به راحتی با تکمیل موارد الزامی اقدام به ارسال صورت حساب نمایند. الگوی بارنامه در سامانه مودیان جهت تسهیل ، یکپارچه سازی و شفاف سازی در گزارش های مالیاتی اجرایی شده است

الگوی بارنامه در سامانه مودیان چیست؟

الگوی بارنامه برای شرکت های حمل و نقل

الگوی بارنامه به‌عنوان هشتمین الگو در سامانه مودیان معرفی شده و به حوزه حمل‌ونقل اختصاص دارد. این الگو تمامی جزئیات مرتبط با خدمات حمل‌ونقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی را در بر می‌گیرد. با ثبت الگوی بارنامه در سامانه، اطلاعات دقیق از جمله مبدأ، مقصد، نوع بار، وزن و سایر مشخصات حمل‌ونقل به‌صورت دقیق ثبت و ذخیره می‌شود. صورتحساب‌های الکترونیکی مبتنی بر این الگو، به‌طور خاص برای ثبت فروش خدمات حمل‌ونقل توسط شرکت‌های باربری در حوزه‌های جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی طراحی شده‌اند. الگوی بارنامه مانند سایر الگوهای سامانه مودیان، یک ساختار استاندارد برای ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی به این سامانه ارائه می‌دهد.

جزئیات مرتبط با الگوی بارنامه در سامانه مودیان

برای ثبت هر صورتحساب نیاز به تکمیل یک سری آیتم ضروری می باشد ، الگوی بارنامه نیز از این امر مستثنی نمی باشد. جهت ارسال فاکتور های مرتبط با بارنامه شرکت های حمل و نقل موظف هستند موارد ضروری از جمله شماره بارنامه، مبدأ و مقصد بار، شناسه کالا، شرح کالا، شماره مرجع بارنامه، مشخصات ناوگان، تاریخ صورتحساب، کد ملی راننده، وزن بار و هزینه حمل‌ونقل رو به صورت دقیق و با جزئیات تکمیل کنند تا صورتحساب رد نشود.برای اینکه با جزئیات تک تک موارد بیشتر اشنا شوید کافی است به نکات زیر توجه کنید:

شماره بارنامه : درج شماره بارنامه الزامی است ، این شماره منحصر به فرد که نهایتا 18 رقم می باشد به عنوان شناسه اصلی در صورتحساب در نظر گرفته می شود. طول این فیلد حداکثر 18 کاراکتر می باشد.

شماره مرجع بارنامه : در صورتیکه بنا به هر دلیلی مجبور به اصلاح و یا ابطال بارنامه شدید از شماره بارنامه اصلی باید به عنوان شماره مرجع اصلی در صورتحساب اصلاحی و یا ابطالی  استفاده کنید

مبدا و مقصد بار : اطلاعات کامل از مبدا و مقصد بار باید ثبت شود. برای ثبت کشور مبدا باید عددی 3 رقمی مطابق کدینگ اعلامی که مشخص کننده کشور مبدا است ، استفاده شود. برای ثبت مبدا شهر ایران باید عددی 5 رقمی مطابق کدینگ اعلامی که مشخص کننده شهر مبدا است، استفاده شود.

شناسه کالا : ثبت شناسه کالای حمل شده الزامی می باشد. برای اطلاع از شناسه کالا میتوانید از افزونه ی اختصاصی کاریاحساب که در پیشخوان نرم افزار واسط قرار داده شده است استفاده کنید و تنها در چند ثانبه بدون معطلی به شناسه خود دست پیدا کنید و یا از سامانه stuffid که مربوط به استعلام شناسه کالا و خدمت است استفاده کنید

مشحصات ناوگان : با توجه به نوع حمل و نقل ( ریلی ، جاده ای ، دریایی یا هوایی ) اطلاعات شماره ناوگان باید درج شود همانند شماره vin خودرو برای حمل و نقل جاده ای ، شماره قطار برای حمل و نقل ریلی ، شماره پرواز برای حمل و نقل هوایی و یا شماره کشتی برای حمل و نقل دریایی.

نوع بارنامه : در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی بارنامه، نوع بارنامه شامل: جاده ای 1، ریلی 2، هوایی 3 و دریایی 4 است.

تاریخ صورتحساب : تاریخ ثبت صورتحساب باید برابر یا بزرگتر از تاریخ بارنامه باشد در غیر این صورت با خطا رو به رو می شوید

کد ملی راننده : در صورتیکه نوع حمل و نقل جاده ای باشد ، درج کد ملی یا کد فراگیر اتباع غیرایرانی الزامی می باشد

وزن بار : ورن خالص بار باید با وزنی که در بارنامه ثبت شده مطابقت داشته باشد

هزینه ی حمل بار: هزینه حمل‌ونقل بر اساس مبلغ پایه حمل ثبت می‌شود

بعد از تکمیل موارد بالا می توانید به راحتی صورتحساب خود را به کارپوشه ی خود در سامانه مودیان ارسال کنید. البته فراموش نکنید تمامی این موارد منوط به این است که شما قبلا در سامانه مودیان ثبت نام کرده باشید و سپس اقدام به تهیه ی اشتراک نرم افزار سامانه مودیان نموده باشید. بعد از طی کردن مراحل بالا به راحتی میتوانید صورتحساب خود را به کارپوشه ارسال کنید.

ثبت صورتحساب بارنامه برای سامانه مودیان

شرکت کاریا حساب یکی از شرکت های ارائه دهنده ی نرم افزار واسط می باشد که از الگوی هشتم ( الگوی بارنامه ) پیروی می کند. کافی است بعد از تهیه ی اشتراک از قسمت های الگوهای سامانه مودیان ، الگوی بارنامه را انتخاب کنید. در صورت هر گونه ابهام و یا سوال می توانید از طریق وبسایت https://kariyahesab.com  با کارشناسان مطرح کنید

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "الگوی بارنامه در سامانه مودیان چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "الگوی بارنامه در سامانه مودیان چیست؟"، کلیک کنید.

‫3 دیدگاه ها

  1. اگر در هنگام ثبت صورتحساب، وزن بار با وزنی که در بارنامه درج شده مطابقت نداشته باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟
    اگر وزن بار در صورتحساب با وزن ثبت‌شده در بارنامه مغایرت داشته باشد، صورتحساب در سامانه مودیان پذیرفته نمی‌شود. این مغایرت می‌تواند منجر به رد صورتحساب و ایجاد مشکلات مالیاتی شود. بنابراین وزن خالص بار باید دقیقاً با اطلاعات بارنامه همخوانی داشته باشد.

  2. آیا درج کد ملی راننده برای تمامی انواع حمل‌ونقل الزامی است؟
    خیر، درج کد ملی راننده تنها برای حمل‌ونقل جاده‌ای الزامی است. در صورتی که حمل‌ونقل از نوع ریلی، هوایی یا دریایی باشد، اطلاعات مربوط به ناوگان (مانند شماره قطار، شماره پرواز یا شماره کشتی) جایگزین کد ملی راننده می‌شود.

  3. اگر شماره بارنامه اصلی در صورتحساب ابطالی یا اصلاحی درج نشود، چه مشکلی ایجاد می‌شود؟
    در صورتی که شماره بارنامه اصلی به‌عنوان شماره مرجع در صورتحساب‌های ابطالی یا اصلاحی ثبت نشود، سامانه مودیان نمی‌تواند صورتحساب جدید را با بارنامه اولیه تطبیق دهد. این موضوع باعث رد صورتحساب اصلاحی یا ابطالی در سامانه می‌شود و ممکن است مشکلات مالیاتی و اجرایی برای شرکت حمل‌ونقل ایجاد کند.