مدیرعامل کافه بازار: نمی گذارند وارد بورس شویم؛ دلیلش را هم نمی گویند

به گزارش کاماکس و به نقل از مجله کاماکس، «شهاب خدابخش» در گفت وگو با رسانه «پیوست» گفته است: «ایده آل هر کسب وکاری این است که وارد بورس شود و ارزش بیشتری پیدا کند. متاسفانه در طول چهار سال گذشته تلاش های زیادی کردیم تا از طریق IPO که روش استانداردی برای خروج سهام داران است، وارد بازار سهام شویم اما نشد. نمی توانم جزییات آن را بگویم، اما باید بگویم شرایط خیلی ناجوانمردانه است».

او تاکید کرد: «ما قبلاً حتی به مرحله هییت پذیرش رسیدیم و در این هییت، رای مثبت شفاهی هم دریافت کردیم و قرار شد نتیجه را کتباً به ما اعلام کنند؛ اما این اتفاق تا الان نیفتاده. چرا نیفتاده؟ فرابورس هم به راحتی نمی تواند به ما به صورت کتبی دلیل نشدن این موضوع را بگوید».

مروری بر وعده ها و ناکامی ها

ماجرای ورود استارتاپ ها به بورس به تابستان 1399 برمی گردد، زمانی که «فرهاد دژپسند» وزیر اقتصاد وقت، اعلام کرد که قصد همکاری برای عرضه سهام استارتاپ هایی نظیر دیجی کالا، کافه بازار، تپسی، مجله کاماکس و شیپور را به بورس دارد. او در آن زمان گفته بود که تا پایان تابستان سال 1399، هر پنج استارتاپ وارد بورس خواهند شد. این اتفاق اما تا امروز رخ نداده و از بین گزینه هایی که اعلام شد، تنها تپسی توانست در فرابورس عرضه شود.

در همان زمان اعلام شده بود که کافه بازار و دیجی کالا، آماده ترین استارتاپ ها برای ورود به بورس هستند. «امیر هامونی»، مدیرعامل وقت فرابورس در گفت وگویی اعلام کرده بود: «از نگاه من ناظر، این شرکت ها به همین ترتیب با توجه به مدارک و مستنداتی که وجود دارد، می توانند وارد بازار سرمایه شوند. اگر کافه بازار همت و تلاش داشته باشد که به اول مرداد برسد، آمادگی برای انجام کارهای لازم را داریم که جزو اولین شرکت هایی باشد که در مردادماه IPO می شوند».

در همان زمان، کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم نیز قول داده بود که درباره چرایی تاخیر ورود استارتاپ هایی نظیر کافه بازار به بورس، جلساتی را برگزار و این موضوع را پیگیری کند. از این وعده ها اما نزدیک به 4 سال گذشته و علی رغم تلاش های بازار، نتیجه ای برای ورود به بورس حاصل نشده است.

در تابستان 1401 «میثم فدایی»، مدیرعامل سابق فرابورس، چند ماه پیش از ترک پست خود طی مصاحبه ای با «راه پرداخت» تاکید کرده بود که با چندین استارتاپ مذاکراتی صورت گرفته و اعلام کرده بود از بین همه گزینه ها، مجموعه بازار شرایط پذیرش در بورس را دارد.

مقاومت برخی دستگاه ها در مقابل بزرگ شدن شرکت های مستقل

در همان سال، وزیر سابق ارتباطات در لایو اینستاگرامی درباره مشکلات ورود استارتاپ ها به بورس تاکید کرد که برخی دستگاه ها در مقابل بزرگ شدن اقتصاد شرکت های استارتاپی که به حکومت وابسته نیستند، مقاومت می کنند و از سرمایه گذاری های بزرگ در کشور می ترسند. همین موضوع، مزید بر علت شده تا چرخه ورود شرکت های استارتاپی به بازار سرمایه با آن سرعتی که لازم است، نچرخد.

کارشناسان، ورود استارتاپ ها را به بورس و تحول اقتصادی آن ها را به نفع کشور و مردم می دانند و باور دارند باید مقاومتی را که در برابر آن وجود دارد، شکست. از آن سو نباید فراموش کرد سرمایه گذاران خطرپذیر که بیشترین نقش را در رشد استارتاپ ها در کشور دارند؛ بدون راه خروجی به نام بازار سرمایه، چندان علاقه ای به حضور در این اکوسیستم نخواهند داشت چراکه به گفته کارشناسان، اکوسیستم استارتاپی بدون بازار سرمایه در ته کوچه ای بن بست درجا خواهد زد؛ اتفاقی که معلوم نیست چرا بر سر تحقق آن موانع زیادی وجود دارد و گلایه مدیران استارتاپی مبنی بر عدم همکاری دولت برای تحقق این موضوع، تمامی ندارد.

مخالفت کافه بازار با فیلترینگ گوگل پلی

مدیرعامل کافه بازار: نمی گذارند وارد بورس شویم؛ دلیلش را هم نمی گویند
شهاب جهان بخش، مدیرعامل کافه بازار

«شهاب خدابخش» در پاسخ به این پرسش که آیا فیلترینگ باعث رونق کار بازار شده است، با اعلام مخالفت جدی بازار با فیلتر گوگل پلی گفت: «در دوره هایی که فیلتر و تحریم وجود نداشته، موفق تر بوده ایم و روزی خوشحال خواهیم بود که همه رقیب های خارجی و داخلی در کشور فعال باشند».

پس از فیلتر گوگل پلی استور در سال 1401، کافه بازار با صدور بیانیه ای مخالفت خود با این اقدام را ابراز کرده بود.

خدابخش با اشاره به اینکه بازار درحال حاضر بین 45 تا 50 میلیون نفر از بازار استفاده می کنند، می گوید بازار از اوایل سال 1401 به دوران چابکی وارد شده و مسیر تازه ای را آغاز کرده است. بازار که اکنون 13 سال از شروع فعالیتش می گذرد، بزرگ ترین فروشگاه اندرویدی ایران به شمار می رود.

5454

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مدیرعامل کافه بازار: نمی گذارند وارد بورس شویم؛ دلیلش را هم نمی گویند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مدیرعامل کافه بازار: نمی گذارند وارد بورس شویم؛ دلیلش را هم نمی گویند"، کلیک کنید.